Sinds 1921

Export Griekenland

Export Griekenland met exportdocument?

Mocht het zo zijn dat Griekenland de Europese Unie verlaat, zal de situatie zo mogelijk weer zijn voor betreding van de Europese Unie. Er dient zo mogelijk weer een exportdocument opmaakt te worden. Zo ver is nog niet!

Waarom het exportdocument?

Het exportdocument dient opgemaakt te worden, de douane wil immers weten wat geëxporteerd wordt. U toont met het exportdocument aan dat de goederen de Europese Unie hebben verlaten. Dit is ook van belang voor uw BTW (omzetbelasting) administratie.

Wij kennen verschillende exportdocumenten:

  • definitieve export: uw goederen verlaten de Europese Unie definitief;
  • tijdelijke export: u verzendt uw goederen op tijdelijke basis buiten de Europese Unie;
  • weder uitvoer: goederen hebben een bewerking ondergaan en gaan terug naar het land van herkomst.

Wist u dat…

  • met een tijdelijk exportdocument, uw goederen bij terugkomst kunnen worden ingevoerd zonder invoerrechten of omzetbelasting te betalen?
  • zodra goederen wederuitgevoerd worden invoerrechten en omzetbelasting terug gevraagd kunnen worden?

T2L

Het T2L heeft dezelfde status als het vervoersdocument T2 namelijk: het zijn vrije goederen oftewel communautaire goederen.

Goederen die u per zeeschip verstuurd naar een ander land binnen de Europese Unie bijvoorbeeld Griekenland wil de klant (of diegene die de zending afhandelt) van U een T2L document hebben, om aan te kunnen tonen dat de goederen daadwerking uit de Europese Unie komen. Voor uw klant voorkomt u allerlei lastige douane-technische handelingen.

Geef een reactie

-->
-->