Sinds 1921

Certificaat Van Oorsprong

CVO (Certificaat Van Oorsprong)

Met het Certificaat Van Oorsprong toont u de oorsprong van de goederen aan. Waarom dient het Certificaat Van Oorsprong opgemaakt te worden?

Waarom het Certificaat Van Oorsprong?

Door uw klant wordt u regelmatig gevraagd een Certificaat Van Oorsprong op te maken. Met dit certificaat toont u de oorsprong van de goederen aan. Het certificaat wordt vaak gevraagd als politiek instrument, met name om goederen afkomstig uit een bepaald land te boycotten. Zonder het Certificaat Van Oorsprong wil men de goederen dan ook niet invoeren. Ook kan het zijn dat uw klant met het Certificaat van Oorsprong minder of geen invoerrechten hoeft te betalen. Dit zien we regelmatig terug wanneer bedrijven internationaal zaken doen met Rusland. Ook voor landen binnen de Europese Unie wordt het Certificaat Van Oorsprong regelmatig afgegeven bijvoorbeeld wanneer men gebruikte machines verhandelt of wanneer goederen direct worden door verkocht.

Denk u bij het Certificaat van Oorspong aan landen als:

  • Maleisië
  • Rusland
  • Koeweit
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Egypte
  • Qatar
  • Oman
  • etc.

Het CVO (Certificaat Van Oorsprong) aanvragen?

Om het Certificaat Van Oorsprong te kunnen krijgen, dient er bewijslast aangeleverd te worden bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel bepaald of uw goederen voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van het CVO. Indien u de goederen elders heeft ingekocht zal de Kamer van Koophandel een leveranciersverklaring van u verlangen. Bent u fabrikant verlangt de Kamer van Koophandel een fabrikantenverklaring. Wij hebben dagelijks contact met de Kamer van Koophandel en kunnen u zowel helpen bij het opmaken van het Certificaat Van Oorsprong als bij het opmaken van de leveranciersverklaring/fabrikantenverklaring. Voorheen was het gebruikelijk met het Certificaat Van Oorsprong en bewijslast naar de Kamer van Koophandel te gaan. U kreeg het Certificaat Van Oorsprong aan het loket gestempeld weer retour. Deze faciliteit bestaat niet meer. U kunt dit slechts nog per post naar de Kamer van Koophandel sturen. Het grote nadeel dat dit lang duurt. Zeker nu de post niet meer op maandag wordt bezorgd.

Certificaat Van Oorsprong digitaal aanvragen

 

Onze applicatie om het CVO aan te vragen, met als voordelen voor u:

  • veel sneller, binnen enkele uren hebben wij het CVO gereed;
  • Kosten besparend, u heeft geen rijwerk meer en Kvk kosten zijn lager.

 

Geef een reactie

-->
-->