Sinds 1921

Import van goederen

Import…
Goederen die u wilt importeren uit een niet EU-lidstaat dienen ingevoerd te worden. Dit kan met een zogeheten invoeraangifte. Deze aangifte kunnen wij voor u vanuit het hele land verzorgen. U dient met een aantal zaken rekening te houden waaronder invoerrechten en omzetbelasting (BTW).

Wij kunnen uw aangifte vanuit het hele land voor u verzorgen

Invoerrechten

Het is goed mogelijk dat u geen invoerrechten over uw importgoederen hoeft te betalen.

Dit hangt af van:

  • Wat wilt u invoeren?
  • Waar komen de goederen vandaan?
  • Komen de goederen retour?
  • Ondergaan de goederen een bewerking?
  • Bent u particulier en verhuist u?

Wat wilt u invoeren?
Om te weten te komen of u wel of geen invoerrechten betaalt, dienen we te weten wat voor goederen er ingevoerd moeten worden. Alle importgoederen zijn ondergebracht in een database en onderverdeeld in een goederencode (GN code) ook wel Harmonized System code (HS code) of statistiek code genoemd. Deze goederencode bepaald mede of de goederen aan invoerrechten onderhevig zijn.

Waar komen de goederen vandaan?
Verder is het van belang waar de te importeren goederen vandaan komen. De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst afgesloten met een aantal landen waardoor u geen invoerrechten of een verlaagd tarief aan invoerrechten betaalt. U dient van uw klant wel het juiste certificaat geleverd te krijgen bijvoorbeeld het EUR1, FORM A of ATR.

Komen de goederen retour?
Wanneer u goederen op tijdelijke basis buiten de Europese Unie verstuurd en de goederen binnen een tijdsbestek van 3 jaar terugkomen, zogeheten terugkerende goederen, kunnen wij er vaak voor zorgen dat u over de goederen geen invoerrechten of omzetbelasting hoeft te betalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek hieromtrent.

Ondergaan de goederen een bewerking?
U wilt goederen niet definitief invoeren maar goederen ondergaan een bewerking?
Worden de goederen bijvoorbeeld gereviseerd?
Worden goederen samengebouwd?

Indien deze goederen vervolgens weer geëxporteerd worden buiten de Europese Unie is het belachelijk als u hierover invoerrechten moet betalen. Toch? Daarom zijn wij gespecialiseerd in ‘actieve veredeling’: de mogelijkheid om de invoerrechten weer terug te krijgen.

Bent u particulier en verhuist u?
Wanneer u verhuist vanuit een niet EU-lidstaat naar Nederland hoeft u onder bepaalde voorwaarden ook geen invoerrechten te betalen over de goederen die u wilt importeren. Voorheen had u een vrijstellingsvergunning verhuisgoederen nodig. Sinds 1  januari 2015 is deze vergunning niet meer nodig, wel gelden dezelfde voorwaarden. Een soortgelijke regeling geldt ook voor te importeren erfgoederen.

Met andere woorden: voor u de mogelijkheid om geen invoerrechten te betalen of vrijstelling van invoerrechten te krijgen

Omzetbelasting

Als bedrijf dient u omzetbelasting te betalen zodra u goederen invoert vanuit een niet EU-lidstaat. Als bedrijf zijnde kunt u de omzetbelasting bij uw jaaraangifte of kwartaalaangifte terug krijgen. Wanneer u regelmatig importeert hebben we hier een oplossing voor. U kunt bij de belastingdienst verlegging van de Omzetbelasting (ART23) aanvragen. U ziet dan bij de invoeraangifte geen omzetbelasting meer terug. Wij assisteren u graag bij dit proces.

Importeren Van A tot Z ..

Wanneer u relatief onbekend bent met het invoeren van goederen, komt er nogal wat op u af. Het kan voor u een complete wirwar van allerlei vakjargon zijn of u ziet door alle (douane-technische) bomen het bos niet meer. Of u heeft er simpelweg de tijd niet voor.

Wat wil de rederij of rederij-agent die de zending in de Rotterdamse haven afhandelt van u? Ziet u allerlei kosten voorbij komen waarvan u zich afvraagt waar deze voor zijn?

Het maakt niet uit of uw goederen aankomen in de Rotterdamse haven, Schiphol of Antwerpen. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn. Indien gewenst kunnen wij alle facetten van A tot Z met betrekking tot importeren voor u op ons nemen. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en geld.
Heeft u vragen over bovenstaande verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

-->
-->