Sinds 1921

Ik verhuis naar Zwitserland

Ik verhuis naar Zwitserland

Wanneer u met uw verhuisboedel  ’ik verhuis naar Zwitserland’ naar Zwitserland verhuist kunt u onder de juiste voorwaarden, uw goederen invoeren zonder invoerrechten of omzetbelasting te betalen. Dit kan met het formulier 18.44. U moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden zijn o.a.: goederen moeten ouder zijn dan 18 maanden

Mocht u niet aan deze voorwaarden voldoen bestaat er nog een mogelijkheid: EUR1 certificaat

EUR1

De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst afgesloten met Zwitserland waardoor u geen invoerrechten betaalt. Omzetbelasting blijft wel bestaan, dit is in veel gevallen 8%.

Het EUR1 digitaal aanvragen?

Voorheen was het EUR1 aan te vragen door naar de Kamer van Koophandel te gaan. Deze faciliteit bestaat niet meer. U kunt dit slechts nog per post naar de Kamer van Koophandel sturen. Voor u een enorme vertraging.

Onze applicatie om het EUR1 aan te vragen, met als voordelen voor u:

  • veel sneller, binnen enkele uren hebben wij het EUR1 gereed;
  • kosten besparend, u heeft geen rijwerk meer en Kvk kosten zijn lager.

Note: goederen dienen in de Europese Unie vervaardigd te zijn. Tot slot dient het EUR1 geldig gemaakt te worden bij de douane. 

Exportdocument

Naast het EUR1 dient, ik verhuis naar Zwitserland, ook het exportdocument opgemaakt te worden, de douane wil immers weten wat geëxporteerd wordt. U toont met het exportdocument aan dat de goederen de Europese Unie hebben verlaten.

Douane Expediteur

Normaliter loopt u tegen nogal wat problemen aan op de Zwitserse grens. Het is zelfs zeer goed mogelijk dat u niet geholpen wordt. Exporteren samen met Jac Goenee is de oplossing. Dankzij ons netwerk zijn wij in staat om naast de exportdocumenten ook de inklaring in Zwitserland te verzorgen.

Vanzelf sprekend is het belangrijk dat u een betrouwbare Douane Expediteur in handen neemt om de douanetechnische handelingen netjes voor u af te handelen. Wij zijn ruim 94 jaar Douane Expediteur, waarbij wij onze klanten veelal meer dan 30 jaar douanetechnisch ondersteunen.

Voor meer informatie over ‘ik verhuis naar Zwitserland’ staan wij u graag telefonisch te woord of kunt u altijd vrijblijvend langskomen.   

Geef een reactie

-->
-->