Sinds 1921

Handelsovereenkomst VS

U heeft het nieuws wellicht in de gaten gehouden waarbij men spreekt over een vrije handelsovereenkomst VS met de Europese Unie.

Wat zou een vrije handelsovereenkomst VS voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Dit zou betekenen dat wanneer u goederen importeert vanuit de VS u geen of minder invoerrechten zou betalen over uw goederen. Dit scheelt u veel extra kosten.Voorlopig is dit helaas nog niet van kracht. Het is wel zo dat u over vele goederen vanuit de VS op dit ogenblik ook al geen invoerrechten betaalt. Wij helpen u graag uitzoeken of uw goederen hiervoor in aanmerking komen.

De Europese Unie heeft een soortgelijke handelsovereenkomst al afgesloten

Wist u dat de Europese Unie een soortgelijke overeenkomst met andere landen al heeft afgesloten? Met het EUR1 betaalt u vanuit andere landen meestal geen invoerrechten. Wel gelden een paar strikte regels voor het verkrijgen van dit certificaat. Voor kleine zendingen tot 6000 euro is het gelukkig voor u eenvoudig gehouden, een verklaring op de factuur volstaat dan.

“EUR1″ landen

Noorwegen, Zwitserland, Mexico, Jordanië, IJsland, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Libanon, Servië,Macedonië, etc.

Handelsovereenkomst met Turkije

De Europese Unie ook een overeenkomst afgesloten met Turkije. Met het ATR certificaat bent u normaliter gevrijwaard van invoerrechten.

 

 

 

Geef een reactie

-->
-->