Sinds 1921

Geen invoerrechten

Het is goed mogelijk dat u geen invoerrechten hoeft te betalen over uw importgoederen:

Met het certificaat: EUR1, ATR of FORM A betaalt u geen invoerrechten of een verminderd aan invoerrecht

Bij terugkerende goederen betaalt u geen invoerrechten

Ondergaan uw goederen slechts een bewerking en gaan weer retour? Onder de juiste omstandigheden krijgt u uw invoerrechten weer terug

Met een vrijstellingsvergunning verhuisgoederen bent u vrijgesteld van invoerrechten en omzetbelasting

Waar komen de goederen vandaan?
De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst afgesloten met een aantal landen waardoor u geen invoerrechten of een verlaagd tarief aan invoerrechten betaalt. U dient van uw klant wel het juiste certificaat geleverd te krijgen bijvoorbeeld het EUR1, FORM A of ATR.

Komen de goederen retour?
Wanneer u goederen op tijdelijke basis buiten de Europese Unie verstuurd en de goederen binnen een tijdsbestek van 3 jaar terugkomen, zogeheten terugkerende goederen, kunnen wij er vaak voor zorgen dat u over de goederen geen invoerrechten of omzetbelasting hoeft te betalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek hieromtrent.

Ondergaan de goederen een bewerking?
U wilt goederen niet definitief invoeren maar goederen ondergaan een bewerking?
Worden de goederen bijvoorbeeld gereviseerd?
Worden goederen samengebouwd?

Indien deze goederen vervolgens weer geëxporteerd worden buiten de Europese Unie is het belachelijk als u hierover invoerrechten moet betalen. Toch? Daarom zijn wij gespecialiseerd in ‘actieve veredeling’: de mogelijkheid om de invoerrechten weer terug te krijgen.

Bent u particulier en verhuist u?
Wanneer u verhuist vanuit een niet EU-lidstaat naar Nederland hoeft u onder bepaalde voorwaarde ook geen invoerrechten te betalen over de goederen die u wilt importeren. U heeft een vrijstellingsvergunning verhuisgoederen nodig. Een soortgelijke regeling geldt ook voor te importeren erfgoederen, u dient een vergunning vrijstelling voor erfgoederen te hebben.

Geef een reactie

-->
-->