Sinds 1921

CVO EUR1 DIGITAAL

CVO (Certificaat Van Oorsprong)

Onze applicatie om het CVO aan te vragen, met als voordelen voor u:

  • veel sneller, binnen enkele uren hebben wij het CVO gereed;
  • Kosten besparend, u heeft geen rijwerk meer en Kvk kosten zijn lager.

 Door uw klant wordt u regelmatig gevraagd een Certificaat Van Oorsprong op te maken. Met dit certificaat toont u de oorsprong van de goederen aan. Dit certificaat wordt vaak gevraagd als politiek instrument, met name om goederen afkomstig uit een bepaald land te boycotten. Denk u aan landen als Oekraïne, Rusland, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Qatar etc.

 Het CVO digitaal aanvragen?

Voorheen was het gebruikelijk met het CVO en bewijslast naar de Kamer van Koophandel te gaan. U kreeg het CVO aan het loket gestempeld weer retour. Deze faciliteit bestaat niet meer. U kunt dit slechts nog per post naar de Kamer van Koophandel sturen. Het grote nadeel dat dit lang duurt. Zeker nu de post niet meer op maandag wordt bezorgd.

EUR1

Onze applicatie om het EUR1 aan te vragen, met als voordelen voor u:

  • veel sneller, binnen enkele uren hebben wij het EUR1 gereed;
  • Kosten besparend, u heeft geen rijwerk meer en Kvk kosten zijn lager.

De Europese Unie heeft een handelsovereenkomst afgesloten met een aantal landen waardoor u of uw klant geen invoerrechten  of een verlaagd tarief aan invoerrechten betaalt. Uw klant zal meestal van u verlangen dat u het EUR1 certificaat meelevert met de goederen.

Het EUR1 digitaal aanvragen?

Net als bij het CVO was het gebruikelijk met het EUR1 en bewijslast naar de Kamer van Koophandel te gaan. Deze faciliteit bestaat niet meer. U kunt dit slechts nog per post naar de Kamer van Koophandel sturen. Voor u een enorme vertraging.

Verder zal het EUR1 geldig gemaakt dienen te worden bij de Douane.

 Note: goederen dienen wel in de Europese Unie vervaardigd te zijn of grotendeels om in aanmerking te kunnen komen voor het EUR1

 

Geef een reactie

-->
-->