Sinds 1921

Exporteren naar Rusland

Exporteren naar Rusland met exportdocument en CVO

U gaat goederen exporteren naar Rusland? Dan dient u de juiste exportdocumenten op te laten maken. Ook zal uw klant naar alle waarschijnlijkheid vragen of u een CVO (Certificaat Van Oorsprong) mee wilt leveren.

CVO (Certificaat van Oorsprong)

Dit certificaat wordt vaak gevraagd als politiek instrument, wanneer u goederen exporteert naar Rusland. Met name om goederen uit bepaalde landen te boycotten. Wanneer er geen CVO bij de goederen is toegevoegd, zal douane de goederen ook niet invoeren. Daarnaast is het mogelijk dat wanneer uw klant een CVO bij zijn goederen geleverd krijgt, hij minder of geen invoerrechten hoeft te betalen.

Het CVO dgitaal aanvragen?

Voorheen kon u met het CVO en de daarbij behorende bewijslast naar de Kamer van Koophandel. U kunt tegenwoordig niet meer zelf hiermee langs gaan. U zult het via de post moeten regelen. Dit kost veel tijd en kan voor u de nodige vertragingen opleveren.

Wij hebben een applicatie om het CVO digitaal aan te vragen, met als voordelen voor u:

  • veel sneller, binnen enkele uren hebben wij het CVO gereed;
  • kosten besparend, u heeft geen rijwerk meer en Kvk kosten zijn lager.

Exportdocument

Als u goederen naar Rusland exporteert, dan moet er ook een exportdocument opgemaakt worden. De douane wil namelijk graag weten wat er geëxporteerd wordt. Met dit document toont u aan dat de goederen de Europese Unie hebben verlaten. Ook is het document van belang voor uw BTW (omzetbelasting) administratie.

Wij kennen verschillende exportdocumenten:

  • definitieve export: uw goederen verlaten de Europese Unie definitief;
  • tijdelijke export: u verzendt uw goederen op tijdelijke basis buiten de Europese Unie;
  • weder uitvoer: goederen hebben een bewerking ondergaan en gaan terug naar het land van herkomst.

Wist u dat…

  • met een tijdelijk exportdocument, uw goederen bij terugkomst kunnen worden ingevoerd zonder dat er invoerrechten of omzetbelasting betaald hoeft te worden?
  • zodra goederen weder uitgevoerd worden, invoerrechten en omzetbelasting terug gevraagd kunnen worden?

Voor meer informatie over exporteren naar Rusland of andere douanetechnische vraagstukken staan wij u graag telefonisch te woord of kunt u altijd vrijblijvend langskomen.

Geef een reactie

-->
-->